Gold Rush
Moderní twist na whisky sour s bourbonem a medovým sirupem. Jednoduchý, sladký koktejl, který si získal svět.
Moderní koktejl, který vznikl kolem roku 2000 v newyorském baru Milk & Honey, se rychle stal oblíbeným a rozšířil se do barů po celém světě. Základem je klasický whisky sour, avšak místo skotské whisky se používá bourbon a klasický cukrový sirup nahrazuje medový sirup. Právě med dodává drinku jedinečný chuťový profil, který ho odlišuje a definuje.
Koktejl je oblíbený i díky své jednoduché přípravě a malému počtu ingrediencí. Má jemnou, příjemně sladkou chuť, kterou ocení každý, kdo preferuje sladší drinky. Medový sirup zvýrazňuje sladké tóny, a právě s jeho množstvím můžete experimentovat a ovlivnit intenzitu chuti, abyste našli ideální rovnováhu podle svého vkusu. Navíc se dá experimentovat i s různými druhy medu, což umožňuje objevovat nové chuťové nuance.
Ingredience:
60 ml bourbon (Wild Turkey 101 Proof)
22,5 ml čerstvá citronová šťáva
22,5 ml medový sirup (poměr 2:1)
Postup:
Odměřte všechny ingredience a nalijte je do shakeru.
Přidejte led a důkladně protřepejte po dobu 30–40 sekund.
Směs poté přeceďte barovým sítkem do vychlazené sklenice s připravenými kostkami ledu.
Na závěr ozdobte citronovou kůrou.